jonas' bok - arkiv 2006

 

 

 

23.12.06
Jeg har vært syk for aller første gang. Jeg kan love dere at det ikke var gøy i det hele tatt. Jeg har hatt noe som kalles omgangssjuka, så jeg har vært temmelig slapp. Jeg synes fortsatt ikke det er så godt med mat, men jeg spiser litt for syns skyld da. Mamma og pappa har holdt på og styra med så mye rart de siste dagene. De sier at det er pga. at det snart er jul. Jeg vet ikke hva jul er for noe jeg, men jeg har blitt lovt at det blir morsomt. Jeg får vel heller tro de på det da.

13.12.06
I dag tok jeg mine første skritt da mamma holdt meg. Hun påstår at jeg sjangla voldsomt, men jeg vil heller påstå at jeg presterte noen fjellstø skritt. Jeg har også sagt "daddy" (eller dæ-di) i dag, jeg er nemlig en internasjonal, ung mann. Det er bare et tidsspørsmål før jeg slår til med "I am a boy" også :o)

09.12.06
Mamma og pappa synes jeg babler ganske mye for tida. I dag har jeg sagt jajaja og mamama i ett kjør. Tidligere har jeg sagt nei mange ganger (på fintrøndersk, ifølge pappa). Er ikke sikker på om jeg vet hva det betyr, men jeg har hørt mamma si det masse i det siste. Det er jo så mye spennende å utforske hjemme, men det er visst ikke alt jeg får lov til å borti. I går hadde jeg besøk av damene mine (Maia, Mille og Hedda). Mamma'n til Mille lærte meg å kose på oppfording, så nå driver mamma og maser om å få kos dagen lang. Hun har forresten drevet og veiva og vinka til meg i ett sett i det siste, og her en dag vinka jeg tilbake. Da skal jeg si hun ble satt ut ja :o) Tidligere i uka hadde jeg besøk av bestemor og bestefar, og det var som vanlig morsomt å være sammen med dem.

27.11.06
Nå som jeg har perfeksjonert krypingen min, så har jeg fått meg et nytt prosjekt. Nå har jeg tenkt å lære meg å reise meg opp. I dag satt jeg i fanget til mamma og herja med babygymmen. Da kom jeg på at jeg kanskje klarte å reise meg hvis jeg heiste meg opp etter den. Og sannelig gikk ikke det bra. Men etterpå ramla jeg og dunka hodet mot babygymmen, og det var ikke gøy i det hele tatt. Det var andre gangen i dag at jeg slo hodet, for jeg trilla rundt litt for fort da jeg var på barseltreff hos Vebjørn i dag også. Mamma sier at jeg sikkert kommer til å slå meg flere ganger, men vi får nå se på det da! I helga hadde jeg forresten besøk av mormor, morfar og onkel Rune. Tror jeg klarte å sjarmere dem denne gangen også :o)

18.11.06
Mamma og pappa trodde visst at jeg hadde tenkt å fortsette å sove hele natta gjennom. HAH! Der tok de feil. Jeg er da ikke så dum at jeg ikke skjønner hva det er de pønsker på. De mener liksom at jeg bare skal få mat på dagen. Det kan jeg slett ikke godta. Pupp er godt døgnet rundt, så de siste nettene har jeg forlangt servering flere ganger. De der tullingene har prøvd å bare gi meg kluten min og stryke meg litt på kinnet når jeg har våkna, men det trikset er for lengst oppbrukt ja. De siste dagene har jeg fått litt melk på flaske også, synes godt mamma kunne sørget for å fylle opp puppen litt bedre! Men melk på flaske er ganske ok det også da. I tillegg til melk, spiser jeg masse grøt og frukt. Middag er jeg ikke fullt så glad i, men det hender at jeg kan spise ganske mye. Jeg synes det er litt vanskelig å venne seg til mat med klumper i. Har spist brødskive noen ganger, men siden Fedon sier at man blir tjukk av brød, så er jeg ikke så begeistra for det. Jeg kryper i racerfart rundt på golvet nå, og så klarer jeg å sitte ganske lenge av meg selv. Ja, jeg vet det: jeg er en flinking :o)

07.11.06
I dag overraska jeg mamma og pappa med å vise de at jeg har lært meg å krype ganske fort i løpet av natta. Jeg kom plutselig på at det kanskje var lurt å bruke begge armene. Tidligere har jeg enten hatt den ene hånda i munnen, eller så har jeg brukt den til å strekke meg etter ett eller annet. Skjønner ikke hvorfor ingen har fortalt fortalt meg at det ikke var noe lurt... Ellers så har jeg blitt nekta servering de siste 4 nettene. Hårreisende!! Jeg protesterte litt de to første nettene, men så kom jeg på at jeg var jo egentlig ikke sulten. Så de to siste nettene har jeg sovet 11-12 timer i strekk. Tror det vakte stor glede i hjemmet :o)

02.11.06
Nå er tann nummer 4 på plass i munnen også, har fått enda en i overmunnen. Og vet dere hva, det er visst minst en til på vei. Lurer på hvor mange tenner det er plass til i munnen min jeg. Jeg er forresten ikke så usosial lenger. Jeg var på barseltreff i dag, og da koste jeg meg på golvet sammen med de andre babyene. Mamma var visst veldig fornøyd med meg etterpå, og det skulle jo bare mangle, siden jeg var i perlehumør hele tiden. Vi ble fotografert igjen i dag, og gjett om jeg er fotogen da!

29.10.06
Jeg har fått meg en ny tann, min første i overmunnen. Mamma sier at det er enda en på vei, og det er bra, for nå begynner det å bli godt med brødskive altså. Og da er det greit å ha noen tenner å tygge med! Jeg har forøvrig, etter nøye vurdering, bestemt meg for å bli litt mer samarbeidsvillig på kveldene og nettene igjen. De siste kveldene har jeg sovna av meg selv, uten å tilkalle mamma og pappa en eneste gang. Og så våkner jeg ikke så ofte på nettene lenger, men litt nattmat må jeg jo ha da :o)

22.10.06
Jeg er en liten danseløve! Da pappa spilte "English Civil War" med The Levellers, så tok jeg en aldri så liten boogie på golvet. Dessuten så tror jeg kanskje at jeg er Celtic-fan. Høydepunktene fra kampen mellom Celtic og Benfica stod på for et par dager siden, og da Celtic scora, ble jeg så lykkelig at jeg gikk fullstendig berserk på golvet :o)

19.10.06
Ondsinnede rykter vil ha det til at jeg er litt slitsom på kveldene og nettene for tida. Men det er jo ikke så greit å skulle sove så mye da, når dagene går så fort og jeg har så masse ting jeg har lyst til å lære meg. Jeg vil veldig gjerne komme meg framover på golvet, men har ikke helt skjønt hvordan jeg skal klare det enda. Så det blir bare noen få centimeter i gangen, men jeg kommer jo meg bakover og rundt i ring da. Jeg klarer også nesten å sitte uten støtte nå, klarer noen sekunder av gangen. For to dager siden plystra jeg (veldig lavt) også. Jeg bare pusta veldig hardt ut og inn, mens jeg laga en ordentlig spiss trutmunn, og plutselig kom det en lyd. Det var litt spennende. Men nå skjønner jeg ikke helt hvordan jeg fikk det til. Jeg var forøvrig på kontroll i går. Jeg er nå 8975 gram og 73 cm lang. Ingen liten kar lenger nei :o)

06.10.06
Jeg har sagt "mamma", "papp" og "pupp" flere ganger i dag (mamma påstår at hun hørte at jeg hviska "pappa" også). Det påståes at det nok ikke er så bevisst når jeg sier det, men jeg vet da vel hva jeg driver på med :o)

05.10.06
Mamma sier at jeg ikke er noe sosial for tida. Jeg har vært på to barsel-treff denne uka. På mandag var jeg hos Thea, og da hylskreik jeg mye av tida vi var der. Det blir litt mye lyder når vi er 6 babyer samlet på en plass. For ikke å snakke om alle mamma'ene da :o) Og så synes jeg det er litt vanskelig å konsentrere seg om å spise når det er så mye som foregår rundt meg. I går var jeg på treff hjemme hos Mille og storesøsteren hennes, Kaisa. Kaisa hadde tegna en kjempefin tegning til meg, så jeg var i litt bedre humør enn på mandag. Og mot slutten sprudlet jeg som bare det. Ikke rart, siden jeg var eneste gutten der! I dag har jeg sittet oppreist nesten av meg selv. Jeg holdt meg fast i lekekassa da, ellers hadde jeg nok tippa over.

25.09.06
Jeg har fått meg ei splitter ny tann. Den har dukka opp i løpet av de siste dagene, men det var først i går at pappa og mamma var helt sikre på at det var ei tann til på vei. Har det ikke vært vondt når jeg har bitt de i fingrene før, så blir det det nå! Jeg har forøvrig tilbragt helga på Ramstad, sammen med bestemor og bestefar, onkel Ståle, onkel Tore og tante Melanie. Jeg koste meg masse, særlig da jeg fikk lurt til meg litt glasur fra gulrotkaka. Jeg fikk klabba til Anne Katt denne gangen også. Egentlig så vil jeg kose med henne, men så gjør ikke alltid hendene mine det jeg vil at de skal gjøre. I går var jeg på besøk hos Siril og Iver. Siril har vokst så mye at jeg blir nesten litt bekymra for at jeg kommer til å bli minst i mafiaen igjen. Må nok spise enda mer grøt framover! Torsdag i forrige uke var jeg på tur i marka sammen med Maja, Mille og mamma'ene deres. Vi gikk til ei hytte som heter Estenstadhytta, og jeg benytta som vanlig anledningen til å flørte litt med damene. Mamma sier at jeg er et lite sjarmtroll, pappa sier at jeg er i hvert fall et lite troll. Makan til tulling :o)

12.09.06
Puuh, nå er jeg sliten etter å ha vært på shopping sammen med mamma, Maia og mamma'n hennes, Kari, halve dagen. Det begynner å bli litt kjedelig å ligge i vogna i lengre perioder nå, så mamma kikka litt på sportsvogner i dag. Tror kanskje jeg skal få ny vogn snart. Det påstås at jeg er litt bortskjemt, men ikke mer enn jeg fortjener, mener nå jeg da :o) I går var jeg på barseltreff hjemme hos Hanna på Flatåsen. Jeg ble ikke særlig fornøyd da mamma la meg på gulvet sammen med de andre. Det ble litt mange på en gang, så mamma's fang var tryggest da.

06.09.06
I dag var jeg på femmåneders-kontroll, enda jeg er snart 7 måneder. Nå veier jeg 8345 gram, og er 71 cm lang. Jeg ble stukket i låret i dag også, ikke bare en gang men TO ganger. Blir så sint! Men jeg roa meg fort ned da, fant ut at jeg måtte være litt tøff foran venninnene mine (Maia, Mille og Hedda). De er jo så fine alle sammen, så jeg har det som plommen i egget når jeg er sammen med dem :o)

04.09.06
i dag rulla jeg rundt fra magen til ryggen for aller første gang. Har øvd meg en stund nå, og da jeg og pappa var på tomannshånd i morges, klarte jeg det endelig. For å bevise at det ikke var et uhell, gjorde jeg det to ganger til. Den siste gangen fikk mamma med seg det også. Jeg fant ut at mamma og pappa trengte en oppmuntring, etter at jeg har vært urolig i 4 netter på rad. Det er jo så kjedelig å sove, når en kan ligge og lage masse lyder istedet! Jeg har forresten hatt masse besøk i dag; Vebjørn, Martin, Markus, Hanna og Thea var her på barseltreff. Mamma prøvde å legge meg rett etter at de kom, men hallo! Det var jo jeg som var verten, så da protesterte jeg høylytt. På fredag var jeg forresten i en kjempediger badebalje. Mamma sier at det heter basseng da, men hun vet nok ikke hva hun snakker om. Jeg var ihvertfall med i noe som heter Pirbadet for aller første gang, og det var kjempegøy! Jeg var der sammen med Maia og mamma'n hennes, og vi storkosa oss alle sammen.

27.08.06
I går var jeg forkjøla for aller første gang. Hosta, nøys og snufsa, og så hadde jeg bittelitt feber (38,3). Men i dag er jeg frisk som en fisk. Så da har jeg vært på min første mor og barn-trim etter sommeren. Det ble ganske gøy etterhvert, ihvertfall da mamma hadde tatt hintet og gitt meg litt pupp. Det var jo så mange småtasser der, jeg var en av de største. Ellers så møtte jeg igjen alle kameratene mine i barselgruppene i forrige uke. Det var lenge siden sist, så mye hadde skjedd siden da. Alle hadde jo blitt så store, og så hadde mange lært seg masse nye ting, som å krype og sitte. Gleder meg til jeg klarer det! Jeg har endelig begynt å skjønne hvordan tut-koppen min fungerer, så nå får jeg i meg litt mer vann også. Det er godt! Middag er ikke så verst heller, selv om jeg synes at grøt og fruktmos er bedre. En annen ting jeg liker, er å bli vaska i ansiktet. Det er så godt at jeg strekker ut armene og beina, blunker med øynene, og stikker ut tunga og peser som en hund hver gang en klut nærmer seg ansiktet mitt.

18.08.06
Jeg har fått noe som kalles tann, det er min aller første. Mamma og pappa oppdaget den i går kveld da jeg fikk grøt. Tror de ble litt overrasket, for de hadde visst forventet at jeg skulle være i litt dårlig humør før jeg fikk min første tann. Skjønner ikke hvorfor de trodde det :o)

15.08.06
HURRA! I dag er jeg et halvt år., og jeg har fått en ny leke i "bursdagsgave". Jeg har allerede testa om den tåler "vann", og det tror jeg den gjør. Har også fått smake en ny type fruktmos, og til helga sier mamma og pappa at jeg skal få noe de kaller middag. Hmm, lurer på hva det er. Ferien til pappa er over nå, og det er litt dumt. Det har jo vært så fint å ha både ham og mamma hjemme hver dag. På lørdagskvelden var jeg hos tante, onkel og søskenbarn på levanger, mens mamma var på middag sammen med en del hun gikk på skolen sammen med. Men jeg sov ikke så mye, så mamma måtte innom og gi meg litt pupp etter en stund. Men til vanlig sovner jeg veldig lett da, når klokka er 19 er jeg klar for natta. Kan våkne en del enkelte netter, men i natt våkna jeg bare en gang.

02.08.06
Nå er jeg på ferie på Ramstad, og her er det godt å være. Jeg kom hit sammen med pappa og mamma i går, og jeg fant meg til rette med det samme. Noe av det første jeg gjorde, var å denge Anne-Katt. En må jo sette seg i respekt! Og så godt som jeg sover her, i natt sov jeg 11 timer i strekk. Men det er ikke sikkert at det blir noen vane da :o). Ellers så prøvde jeg meg på å krype i går, jeg føyk plutselig bakover og til siden da pappa stelte meg. Jeg har prøvd litt i dag også, men det er ganske slitsomt.

30.07.06
Jeg har vært på min aller første ferie! Jeg var med mamma og pappa til Molde i helga, det var visst en del av bursdagsgaven fra pappa til mamma. Vi bodde på Rica Seilet, og der koste jeg meg masse! På tirsdag skal vi til Ramstad, det gleder jeg meg masse til! Ellers så har mamma og pappa prøvd å være borte fra meg samtidig for aller første gang. De skulle i 30-årsdag forrige lørdag, men det syntes jeg ikke noe særlig om. Så jeg våkna etter et par timer, og siden jeg ikke hadde lyst på melk fra flaske, så måtte de dra hjem ganske fort. Men det er jo jeg som er sjefen, og det har de visst skjønt :o)

14.07.06
I dag er det ganske synd på meg, for jeg har vært på sykehuset og tatt blodprøve. Var hos legen i går, har vært der tidligere også pga. noen kuler jeg har bak øret og i nakken. Det er visst ikke noe farlig, men tror legen syntes det var litt rart at jeg har hatt de så lenge. Men hvis de prøver å stikke meg i armen igjen, så blir det bråk! Ellers så klarer jeg nå å stappe tærne mine i munnen, og de smaker godt!) Og så spiser jeg masse grøt og fruktmos. Favoritten min er banan- og ferskenmos, mest fordi pappa synes det lukter så vondt :o)

07.07.06
Dere kan tro det har skjedd mye siden sist. På søndag (02.07.) rullet jeg over fra ryggen til magen for aller første gang. Da ble jeg bra stolt ja! Nå gjør jeg ikke annet enn å snu meg, tror mamma og pappa blir litt oppgitt noen ganger når jeg snur meg mens de skifter bleie på meg. Men det er jo så gøy :o) På mandag fikk jeg smake noe de kaller grøt. Jeg har vært så sulten hele tida i det siste, og da har det ikke vært så greit å sovne på kveldene. Og så våkna jeg litt ofte på natta, så da var det godt å få smake noe annet enn melk. Og risgrøt var nam-nam ja. Får grøt hver kvald nå, og i morgen skal jeg visst får smake noe som heter fruktmos. Som jeg gleder meg til det. På tirsdag oppdaget jeg tærne mine "ordentlig". Så nå ligger jeg nesten dobbelt innimellom og holder fast tærne på begge føttene. Jeg oppdaget en annen kroppsdel her en dag også, men det trenger vi ikke snakke så høyt om sier mamma :o) Men jeg liker jo så godt å snakke høyt, jeg elsker å hyle og rope, for da får jeg så masse oppmerksomhet.

21.06.06
I dag var jeg på 4-månederskontroll. Jeg veier nå 7290 gram og er 65 cm lang. Jeg fikk vaksine i dag også, synes fortsatt det er noe stort tull! Jeg ble så lei meg i kveld at jeg måtte skrike i 3 timer i strekk. Da syntes visst mamma synd på meg. Men så smilte jeg da hun la meg i senga da, så da tror jeg hun ble glad igjen. I helga ble jeg døpt. Det var heller ikke noe særlig. Gråt helt til jeg var ferdigdøpt, men tok en bitteliten pause da presten holdt meg opp for å vise meg fram til menigheten. Da lo folk, for jeg ble litt fascinert av lysekronene. Etterpå sovna jeg i fanget til mamma. I selskapet etterpå oppførte jeg meg visstnok eksemplarisk. det var jo ikke så vanskelig da, siden jeg gikk fra fang til fang. Og så fikk jeg jo så masse fine gaver: 2 sett med sølvskje og -gaffel, 3 andre sølvskjeer, sølvkopp, 2 smykker, 1 sølvskyver, 4 sparebøsser, en eventyrbok, grøtbolle og krus, fotoalbum, "min første hårlokk"-boks, brodert bilde, penger... ja det var visst det hele. Men det som var mest spennende var nok gavepapiret :o)

14.06.06
Har så langt hatt en travel uke, mamma og jeg er nemlig med i to barselgrupper nå. På mandag var vi på treff sammen med den "vanlige" gruppa. Vi var hjemme hos Thea og Line, og etterpå gikk vi til Toys'r'us. Jeg fikk et lite telt som jeg kan ligge i på veranda'n når det er sol, og så fikk jeg en leke som henger på vogna mi. I går var vi ute og trilla sammen med de som var på 3-månederskontroll samtidig med oss. Det var Hedda og Ingunn, Maja og Kari, og Mille og Tone. Så jeg var eneste gutten. Til helga skal jeg visst døpes. Mamma og pappa driver og styrer voldsomt for tida ihvertfall :o) Jeg har forresten begynt å le ordentlig nå. Første gangen lo jeg da jeg satt i fanget til mormor den 08.06. Så lo jeg av pappa'n min et par daager senere, og i dag lo jeg da mamma'n min herja med meg.

31.05.06
I dag var jeg på 3-månederskontroll hos helsesøster, og nå veier jeg hele 6800 gram og er 63 cm lang. Begynner å bli stor kar ja :o) Jeg ble vaksinert i dag, det syntes jeg ikke noe særlig om. Og så ble jeg så fryktelig trøtt etterpå, jeg orka ikke engang å spise før jeg la meg. Men jeg våkna etter en halvtime og fikk en liten tår da! Jeg har blitt mer og mer interessert i lekene mine de siste ukene, og jeg har blitt veldig flink til å gripe tak i ting. Favoritt-leken min for tiden er en sommerfugl-rangle som Iver hadde plukket ut til meg. Jeg synes også det er godt å smake på alt mulig, spesielt fingrene mine.

22.05.06
I helga var jeg på Ramstad for første gang. Jeg storkoste meg stort sett hele tiden, og gleder meg allerede til neste gang jeg skal dit. Jeg fikk bl.a. hilst på Iver da jeg var på Ramstad, det er en liten gutt på 2 1/2 år. Han skal snart få en liten bror eller søster, så da blir jeg ikke det minste mafiamedlemmet lenger! Jeg sov veldig godt alle nettene på Ramstad, en Stein-tuilling jeg møtte på mente at det var noe med lufta der oppi nord.

15.05.06
Hihihi, i dag måtte mamma dra til legen med tiss i håret :o) Hun stod og lagde grimaser til meg ved stellebordet da jeg plutselig måtte så veldig på do. Så da tok jeg i litt ekstra, sånn at jeg traff henne i håret. Og så hadde hun visst ikke tid til å vaske håret før vi dro. Det var forresten ikke noe galt med meg, bare mamma som var litt overhysterisk. Jeg hadde nemlig en liten kul bak øret, men det var bare en hoven lymfekjertel. Ellers så øver jeg masse på å snu meg rundt for tida. Klarer nesten å snu meg både fra rygg til mage og fra mage til rygg. Og så tror pappa at jeg kommer til å bli en liten smarting, for jeg ser alltid så interessert ut når han har på seg klær med bokstaver på :o)

07.05.06
Denne uka har jeg vært opptatt nesten hele tiden. På tirsdag var jeg på barseltreff hos Lilly Anine og Eva. Jeg var litt trøtt, så jeg sov ganske mye i fanget til mormora til Lilly. På onsdag var jeg på mor&barn-trim på 3T. Jeg sovna på matta der også, men mot slutten våkna jeg til, og da snudde jeg meg fra ryggen og over på sida. Om bare jeg hadde klart å snu meg helt rundt.Skal prøve igjen når jeg skal på trening igjen i morgen. På torsdag var jeg i 90-årsdag til oldemor. Tror jeg sjarmerte noen gamle damer. I dag har jeg sett en hund for aller første gang. Jeg var med mamma og pappa da de skulle hilse på valpene til Mona og Steinar. Etterpå hilste jeg på ei jente på 4 år og en gutt på 2 som bodde på Kattem. Så nå er jeg litt trøtt, og skal lade batteriene før en ny begivenhetsrik uke starter!

24.04.06
I dag har jeg vært på barseltreff hos Thea og Line. Thea er ei jente som er litt over en uke eldre enn meg og Line er mamma'n hennes. Vi var til sammen 6 babyer der, 2 gutter og 4 jenter. Jeg lå og koste meg på lekematta mye av tiden, og syntes det var gøy å ligge ved siden av de andre babyene. Gleder meg allerede til neste treff :o)

20.04.06
Som en del av forberedelsene mine til å bli en verdensvant liten fyr, så besøkte jeg i dag flyplassen på Værnes. Dessverre var jeg så trøtt at jeg måtte sove mesteparten av tiden jeg var der. Men jeg var våken lenge nok til at farmor fikk hilst på meg. Og gjett om jeg var blid da, jeg strålte visstnok som ei sol!

04.04.06
I helga hadde jeg besøk av farmor og farfar. Jeg hadde litt vondt i magen min, så jeg var nok ikke i så godt humør hele tiden. Men jeg tror de syntes jeg var søt allikevel. Og i dag har jeg vært på Skatval for første gang og besøkt mormor, morfar og onkel Rune. Synes det er greit å kjøre bil innimellom, for da sover jeg så godt!

30.03.06
I dag var jeg på seksukers-kontroll hos helsesøster. Og gjett om jeg hadde vokst da: jeg veide 5090 gram og var 55,5 cm lang.

22.03.06
Jeg har smilt flere ganger om dagen lenge nå, men nå har jeg begynt å smile "ordentlig", med øynene og alt. Det synes visst mamma og pappa at er veldig gøy, for de smiler ihvertfall tilbake igjen. Men de vet ikke alltid hva jeg smiler av da, de skulle bare ha visst.. Har vært på barsel-treff på Byhaven i dag også, jeg begynner å bli en verdensvant ung mann etterhvert :o)

15.03.06
Jeg har vært på min første bytur idag. Mamma og jeg har vært på barsel-treff på Byhaven, sammen med mange andre babyer og mammaer fra Romolslia og Flatåsen. I dag valgte jeg å være våken en stund også, men jeg oppførte meg eksemplarisk. Så det blir visst en ny bytur om en uke.

13.03.06
I dag var mamma og jeg på nytt barsel-treff på Flatåsen. Denne gangen var det 3 babyer der utenom meg. 2 jenter og en gutt. Men jeg valgte å sove hele tiden i dag også. Jeg begynner å bli litt mer våken nå, og er veldig sterk i kroppen min. Jeg blir litt sinna av og til når mamma eller pappa steller meg, og da sparker jeg fra så voldsomt at jeg nesten kryper av stellebordet. Og så strekker jeg ut beina helt, og løfter jeg opp hele underkroppen innimellom når jeg ligger på magen.

06.03.06
Hovedaktivitetene mine er fortsatt spising og soving, og jeg sov meg gjennom barsel-treffet på Flatåsen Helsestasjon i dag. Så jeg fikk ikke hilst på den andre babyen som var der. Men jeg treffer henne sikkert senere, siden hun var bare litt over en uke eldre enn meg og bor i Romolslia hun også.

26.02.06
Det har vært fryktelig kaldt siden jeg kom hjem fra sykehuset, så det var først i dag jeg ble tatt med ut på en liten tur rundt i nabolaget. Her kommer jeg nok til å trives :o)

25.02.06
I dag har jeg hatt besøk av farmor, farfar, onkel Tore, onkel Ståle og tante Melanie. Det var første gang jeg møtte besteforeldrene mine, mens onkler og tante traff jeg på sykehuset dagen etter at jeg ble født. De hadde med masse fine leker til meg, som jeg gleder meg til å leke med i tiden framover.

22.02.06
I dag er jeg en uke gammel, og jeg har funnet meg fint til rette hjemme hos mamma og pappa etter at jeg kom hjem den 17.02. Jeg skapte litt bekymring de første par dagene, da det viste seg at jeg hadde gått ned ganske mye i vekt på lørdag (tilsammen 450 gram siden fødselen). Men etter intensiv mating med sprøyte og pupp, så hadde jeg til i går lagt på meg 200 gram igjen. Så nå er alt i skjønneste orden. Jeg tror mamma og pappa er glade for at jeg kom til verden litt tidlig, for da slipper de å bry seg så mye om at Norge ikke får så mange gull-medaljer i OL :o) Det morsomste jeg vet så langt, er å tisse eller bæsje akkurat når jeg har fått tørr bleie, eller gjerne mens jeg blir stelt. Litt utfordring må jo mamma og pappa få også!

15.02.06
I dag orket jeg ikke å vente lenger, så klokka 06.42 kom jeg til verden. Jeg tror mamma og pappa ble veldig glade for å se meg, selv om jeg overrasket dem litt. Jeg var snill og fortet meg ut da, det tok bare knappe 7 timer fra vannet gikk til jeg var født. Jeg veide 3340 gram og var nøyaktig en halv meter da jeg ble født. Og så er jeg verdens søteste, lille gutt!

08.02.06
Nå er det bare 19 dager igjen til jeg etter planen skal forlate det trygge "huset" mitt, og hilse på mamma og pappa. Men det er ikke sikkert jeg velger å komme akkurat når de synes det passer best da. Kanskje best å vente til innspurten på fem-mila under OL :o) Ifølge legen, er jeg 10% større enn gjennomsnittet nå, så jeg blir nok ingen liten pingle!

 

Tilbake til Jonas' Bok

Til toppen