jonas' bok - arkiv 2007

 

25.11.07
Nå har jeg blitt en pratsom, liten fyr altså. Jeg peker på både det ene og det andre og sier hva de heter ("der taktor", "der ball", "der bil", osv.). Og så synes jeg det er ganske gøy å tegne for tiden. I helga har det vært masse snø her, så da har jeg vært ute og aka. Det er morsomt altså, men litt kjedelig at det er så vanskelig å gå i djupsnøen da. Jeg har forresten fått meg tre nye tenner, de heter visst hjørnetenner. Så nå har jeg 14 tenner gitt. På fredag var jeg med mamma og pappa på noe som heter juleøltest. Det vil si, mamma og jeg var der bare en liten stun dfør vi dro hjem igjen. Men jeg rakk å kaste meg over julebrusen til mamma da, men det var ikke noe godt i det hele tatt!

29.10.07
Jeg har vært en plass som heter Utlandet for aller første gang. Den delen av Utlandet hvor jeg var, heter visstnok Østersund. Jeg var der fra fredag til søndag sammen med mamma og pappa. Det ble en begivenhetsrik tur for min del, selv om gamlingene ble litt slitne innimellom. Særlig under den ene middagen på hotellet, da jeg vekslet mellom å være trist, sur og smørblid. jeg var litt trist fordi jeg var trøtt, sur fordi jeg ikke fikk alt som jeg ville, og smørblid fordi jeg kunne springe villmann rundt på golvet og dulte borti servitører. Og så var det artig å se ansiktsuttrykkene til mamma og pappa når jeg lata som jeg skulle kaste melkeglasset i golvet. Det gjorde jeg forøvrig ganske mange ganger (lot som altså, jeg gjorde det ikke på ordentlig nei). Jeg prøvde meg på litt bading i hotellbassenget også, men det var jo ISKALDT! Så jeg dyppa bare føttene litt, jeg bader jo ikke hvor som helst. Nei, takke meg til badebaljen hjemme med godt og varmt vann og masse badeleker. Ellers så holder jeg fortsatt på å lære meg nye ord, så mamma og pappa blir stadig vekk satt ut når jeg sier et ord de ikke har hørt meg si før :o)

15.10.07
Jeg liker å SKRÆM folk :D Da jeg var med mamma og pappa på City Syd på lørdag, så gikk jeg rundt og ropte BØ til alle mulige folk. Og så snudde jeg meg og lo mot de etterpå. Det var noen som lo av meg også, så da ble det jo ekstra morsomt :o) Jeg er veldig glad i å danse for tiden, og snurrer gjerne rundt og rundt til jeg blir svimmel. Jeg blir ofte svimmel etter et par runder da, mend et er kjempegøy! Jeg synes det er litt teit med mat innimellom da, det er jo mye morsommere å løpe rundt enn å sitte i ro og spise. Men så er det litt godt med mat også da...

08.10.07
Jeg har vært på ferie hos bestefar og onkel Ståle i en uke. Der hadde jeg det jammen gøy gitt. Det morsomste var nok å se på traktor, kjenne på traktor og sitte på traktor. Jeg var med på sjøen og fiska også, men det var egentlig litt kjedelig. Det eneste som var litt artig, var da jeg oppdaget at det var baller på vannet (pappa sa at det egentlig var noe som heter blåser, men jeg mener bestemt at det var baller).

Jeg lærte meg mange nye ord i ferien, sånn som "tå tor" (det betyr "så stor", og det sier jeg når jeg strekker armene i været), "ma" ("mat"), "oj", "tomt", og "titt-tei"/"titt-titt". Og i kveld har jeg sagt "mane" mens jeg peker på magen, og "to" når pappa holdt fram to ting. Og så er jeg veldig raus med kosene for tida da, spesielt natta-koser. Mot slutten av ferien gikk jeg uoppfordra bort til bestefar og ga han natta-kos da mamma og pappa spurte om jeg skulle gå og legge meg. Onkel Ståle fikk til slutt kos han også, de fleste kveldene fikk han bare et håndtrykk :o)

Jeg var forresten med og tok opp noe som heter potet på Ramstad også. Jeg puttet noen av de i bøtta, men stort sett puttet jeg ballen min der jeg da..

24.09.07
I går hadde jeg besøk av 6 av de 7 kompisene og venninnene mine i bleie-klubben. Alle unntatt Hanna var her, hun kunne jo så klart ikke siden hun har flyttet til et flatt land ganske langt unna. Det ble masse liv ja, nesten i overkant mye for min smak. Så jeg holdt meg i nærheten av mamma hele tiden, syntes det var tryggest. Jeg fikk forøvrig en ny jeksel nede på høyre side for nøyaktig to uker siden, og for et par dager siden kom den andre oppi også. Så nå har jeg 10 tenner :o) Jeg elsker forresten bøker for tida, kryper stadig vekk opp i fanget til mamma eller pappa med ei bok jeg vil at de skal lese for meg. Synes det er kjempegøy å peke på ting i bøkene, og så sier de hva de heter.

13.09.07
Jeg driver visst mamma og pappa til vanvidd for tiden, for jeg er høyt og lavt. Jeg kan jo ikke noe for at det er så gøy å klatre :o) Ellers er jeg ganske opptatt av bading ("bade"), ball ("ba") og biler ("brr") om dagene, pluss at jeg synger og danser dagen lang. Mamma og pappa er forøvrig ganske imponert over hvor flink jeg er til å legge meg på kveldene. Når det nærmer seg leggetid, går jeg ofte inn på rommet mitt selv og stiller meg ved senga og maser om å få lov til å legge meg. Og når mamma synger nattasangen min, så ligger jeg og småler og nynner med.

02.09.07
I natt sov jeg borte for første gang uten mamma og pappa. Jeg overnatta hos onkel Tore og tante Melanie, og jeg storkoste meg. Jeg konkluderer med at jeg synes følgende ting er arti: reiseseng, robotmopp og utsikt mot biler :o ) Ellers går jeg rundt og roper BADABADA stadig vekk, det betyr forøvrig bæ-bu bæ-bu :o)

19.08.07
Jeg har lekt butikk i dag, ute på lekeplassen sammen med 2 store jenter (hun ene heter Oda, hun andre vet jeg ikke hva heter). Og så dyttet de i meg fart da jeg satt i huska, og det var kjeeempemorsomt :o) Jeg smakte forresten grus for første gang i dag. Ikke frivillig da, men jeg gikk på snørra ute, og så hadde jeg tilfeldigvis tunga ut da jeg datt. Så da fikk jeg munnen full av grus, og det var ikke spesielt godt... Ellers så går jeg nesten hele tiden nå, og begynner å bli riktig så flink til det. Så i går var jeg på besøk hos oldemor Johanna, og hos mormor, morfar og onkel Rune og viste fram hvor flink jeg er.

14.08.07
Nå begynner jeg virkelig å få dreisen på gåinga mi altså! Jeg har lært meg å reise meg uten støtte også nå, så nå tasser jeg avgårde. Men det er fortsatt greit å krabbe også da, for det går fortsatt litt fortere framover da.

Jeg hadde forresten overnattingsbesøk i helga. Martin (fra barselgruppa) overnatta fra lørdag til søndag, og vi storkosa oss sammen. Martinløp foran og jeg lista meg bak. Og så gjemte Martin seg bak gardinene mens jeg krabba rundt og lette etter han og ropte "borte" :o) Mamma og pappa lurer forresten på om jeg har begynt å sette sammen to ord, for jeg har sagt "det der", "den der" og "borti der" i det siste. Jeg vet ikke helt jeg, lydene kommer nå bare ut av munnen min de :o)

06.08.07
I dag har jeg vært hos tannlegen for aller første gang. Jeg ramla nemlig litt i helga. Først datt jeg i trappa i oppgangen vår, og da slo jeg fortennene mine litt. Det hadde visst ramla av et par biter av tennene, så det var derfor jeg var hos hu tannlege-dama. Jeg ramla i går også, da var det armlenet på sofa'n som var i veien. Jeg fikk tunga i klem, så det kom masse røde grier ut av munnen min. Mamma ble litt rar i ansiktet da, for hun tåler visst ikke de røde greiene så bra. Men det gikk fort over, selv om jeg har noen dype tannmerker i tunga mi. Jeg er jo en tøffing da, så jeg kan jo ikke klage over hver minste ting :o) Jeg går forresten litt nå også, men det er fortsatt tryggest å krabbe. Det syns visst mamma og pappa også, men de er litt pysete da. De synes ikke engang det er noe særlig at jeg hopper rundt i sofaen...

25.07.07
I dag fant jeg ut noe lurt: det går an å gå uten å holde seg fast i noe. Jeg begynte plutselig å gå 2-3 skritt mellom mamma og pappa, og etterhvert ble det flere. Og da jeg var en tur ute, så gikk jeg 23 (!) skritt alene. Tror jeg skal forsette å gå alene gitt, ser for meg mange nye muligheter nå. Hihi, mamma og pappa skal få det travelt fremover :o)

16.07.07
Nå er jeg tilbake hos bestefar og onkel Ståle på Ramstad. I går var vi ute på turorientering i regnet, og det var jammen flaks for de andre at jeg var med for jeg fant alle postene (jeg glemte bare å si fra om at jeg hadde funnet dem :o) I dag har jeg vært på en fisketur sammen med bestefar, mamma og pappa. Vi fikk ikke noe fisk da, men jeg så masse måker, og de var spennende nok. Mamma og pappa trodde jeg skulle synes det var kjempespennende å være med ut i båt, men som barnebarn av en gammel sjøulk, så lot jeg meg ikke imponere :o) Jeg har forresten lært meg å si "bade", og jeg mener det også. Har sagt det før, men de forståsegpå'erne av noen foreldre jeg har, har sagt at jeg ikke har visst hva jeg har snakket om før nå. Hah! Særlig!

12.07.07
Jeg har noe som heter ferie nå. Det har mamma og pappa også. Ferie er visst når man ikke er hos dagmamma'n, men er hjemme og herjer i stedet. Mesteparten av ferien så langt har jeg tilbragt på Ramstad. Alle har vært ganske triste, og det er fordi farmor har dratt til himmelen. Jeg er ikke helt sikker på om jeg vet hvor det er, men jeg tror det er en fin plass. Farmor var en kjempesnill dame, så jeg kommer til å savne henne.

Jeg har oppdaget noe som heter lys. Det er spennende kan dere tro. Så nå må alle slå lyset av og på hver gang jeg forlanger det. Når de slår på lyset, så skjelver jeg av ren lykke og ler høyt eller roper "næh"! Og når de slår av lyset sier jeg "borte". Jeg har sagt det ordet en gang før, men det var først forrige fredag at jeg for alvor begynte å si det. Og nå gjemmer jeg meg i garderoben i gangen eller bak kluten min og sier borte :o) Jeg fikk forresten ei ny tann da jeg var på Ramstad, mamma oppdaga den på tirsdag for litt over ei uke siden. Det er visst en jeksel, og det sies at den vil komme til nytte når jeg skal tygge maten ordentlig. Men jeg er ikke så interessert i mat for tida, så jeg skjønner ikke helt hva jeg skal med den...

28.06.07
Nå er det visst like før jeg tramper avgårde, ihvertfall i følge mamma og pappa. Jeg slipper meg oftere og oftere, og klarer å stå en stund uten å holde meg fast i noe. Og så hender det at jeg tar et skritt eller to innimellom :o) Så snart springer jeg rundt som et lyn, og DA skal mamma og pappa få slite med å holde følge!

25.06.07
Jeg har fått meg en ny venn. Han er usynlig og heter Hebbe. Det er utrolig praktisk å ha noen å skylde på når noe går galt eller hvis noe blir borte; hvis mamma eller pappa spør hva som har skjedd eller hvor ting er, så svarer jeg bare "Hebbe". Lurt, ikke sant? Det ryktes også at jeg snart kommer til å gå, helt av meg selv. Jeg driver og øver meg litt for tida, og har sluppet taket i hånda til mamma noen ganger de siste par dagene. Jeg tok ett lite skritt i går, og i dag ble jeg stående i flere seklunder, før jeg knakk sammen i knærne. Jeg er litt tung å bære rundt på nemlig, for jeg spiser som en voksen kar for tida, har jeg blitt fortalt. Men skal jeg lære meg å gå, så må jeg jo ha masse energi!

17.06.07
I går klatra jeg opp i sofaen for første gang. Da ble mamma og pappa satt ut kan dere tro! Og i dag skjønte mamma endelig at jeg faktisk vet hva jeg prater om når jeg sier "namminamminam". Jeg svarte nemlig det flere ganger da hun spurte om jeg ville ha grøt og melk, og da hun holdt på å lage grøt til meg, så stilte jeg meg ved siden av og sa "namminamminam" da også. Jeg har sagt det i flere måneder, men de der gamlingene er ikke alltid så kjapp i oppfatningen da... Jeg driver de forresten litt til vanvidd for tiden, jeg synes nemlig det er kjempegøy å gjemme ting. I går gjemte jeg linsedekselet til kameraet deres, og det har de ikke funnet igjen enda. Hihihi! Men tidligere på dagen fant jeg fram solbrillene mine, som jeg gjemte rett etter påske da. Så jeg synes ikke de har noen grunn til å klage!

15.06.07
I dag er jeg 16 måneder, hurra! det har jeg feira med å si "banna" (jeg mener visst "banan", i følge mamsen og papsen). Og så tror de at jeg tok ett skritt i dag, da jeg skulle komme meg fra puffen til sofaen. de er visst ikke helt sikre, og de må ihvertfall ikke spørre meg, for jeg konsentrerte meg kun om oppgavene mine :o)

Jeg har nettopp vært syk igjen, men denne gangen gikk det ganske fort over. Jeg hadde noe som kalles tredagersfeber, så da hadde jeg feber i tre dager (ingen stor overraskelse kanskje) og etterpå fikk jeg utslett. Men nå er jeg frisk som en fisk!

I går møtte jeg damene mine igjen (Hedda, Maia og Mille). De er så søte, så jeg blir litt beskjeden når jeg er sammen med dem...

03.06.07
I dag har jeg endelig truffet gjengen i "bleieklubben" igjen. Vi var hjemme hos Martin, og Markus, Hanna, Lilly, Dina og Thea var der også. Det var bare Vebjørn som ikke var der, og det var kjempemorsomt å treffe de gamle kompisene mine igjen. Jeg hadde snarvisitt av bestefar i dag også, han var i Trondheim for å hente hjem onkel Ståle :o) Ellers så har jeg begynt å si "denne" når jeg peker på ting, jeg begynte med det i går. Jeg har hørt at Emma har sagt det mye i det siste, så da tenkte jeg at det sikkert var lurt å si det!

31.05.07
I dag har pappa og jeg vært en tur på helsestasjonen. Der ble jeg veid og målt etter alle kunstens regler (okay, det var kanskje en liten overdrivelse). Jeg er nå 10700 gram og 82 cm lang. Jeg fikk vaksine i dag også, men jeg er så tøff at jeg skreik ikke engang. Jeg klynka bare til litt, og da helsesøstra la bort sprøyta så sa jeg neineinei :o) Men i ettermiddag fikk jeg feber da, så da ble jeg litt småsnurt. Jeg har forøvrig lært meg å hoppe på knærne bortetter golvet. Jeg får litt blåflekker av det, men det er så morsomt at det gjør ingenting! Jeg er ganske mye ute for tida, og det er helt konge. Spesielt dissa da, men det er artig å gå inn i det lille huset under båten ute på lekeplassen også. For ikke å snakke om å leke med ball. Jeg har ikke lært meg å gå selv enda, men jeg spurter avgårde når noen holder meg i hånda (eller helst i begge hendene).

21.05.07
Vet dere hva? Lungebetennelse er teite greier! Det vet jeg, for jeg har nettopp hatt det! Men tøff som jeg er så klarte jeg meg bra selv om jeg var syk. Mamma og pappa sier ihvertfall at jeg var kjempeflink. Men det var slitsomt da, så jeg håper jeg aldri får det igjen. Da jeg akkurat hadde blitt sånn noenlunde frisk, så dro jeg og mamma og pappa oppover til farmor og bestefar på Ramstad. Der feira vi 17.mai og greier. Jeg fikk is og pølse, men så sovna jeg da det var tid for tog. Det var litt dumt, for jeg hadde gledd meg sånn til å se hva pappa jobber med... Mamma sier at hun ikke skjønner at jeg klarte å sove gjennom hele toget, for det var visst høy musikk med stortromme og masse roping. Men er man trøtt så er man trøtt, da kan man ikke være kresen på hvor man sover :o)

01.05.07
I dag har jeg sett masse rare fugler. Mamma og jeg var nemlig med Gøril og Eddie i parken og mata ender. Jeg hadde veldig lyst til å fange dem, men det var litt vanskelig. Det var noen bråkete hvite fugler som ville ha mat også, de kaltes visst måser. Og så var det noen svarte fugler der som sa "kra". Jeg har lært meg å si næmmen, nam og namminammi. I kveld ble mamma litt satt ut da hun spurte om jeg hadde lyst på melk, og så svarte jeg "me! nam!" ("me" betydde liksom melk da, men det var litt vanskelig å si slutten av ordet). Jeg svarte det samme da hun spurte to ganger til også :o) Jeg har forresten fått noe som heter bunad, som jeg visstnok skal ha på meg på en dag som heter 17. mai. Da skal vi til Abelvær og gå i tog. Ikke skjønner jeg hvordan det går an å gå i et tog da, for det toget jeg har er i hvert fall så lite at det er helt umulig å stå oppå det engang.

23.04.07
I dag har jeg tatt mitt aller første skritt. Det gjorde jeg mens jeg var hos dagmamma'n min, Unni. Jeg gjorde det bare fordi jeg syntes han store gutten hennes var litt skummel, så jeg måtte komme meg fra en stol og bort til en fotskammel. Jeg vet ikke om jeg har tenkt å lære meg å gå riktig enda, men i forgårs fikk jeg opp øynene for å gå når mamma holdt meg i hendene da vi var ute på lekeplassen. Og for ikke å snakke om i går da jeg fikk øye på en gutt som hadde en ball. Han heter Sigurd og bor i nabo-oppgangen. Men tror du han ville låne bort ballen til meg da? Å nei du, ikke snakk om. Så jeg ble nødt til å konfiskere den da han var opptatt med å leke i sandkassa :o) I dag begynte jeg så smått å skjønne poenget med gaffel også. Mamma tok på mat på gaffelen, og så tok jeg over den og stakk den inn i munnen selv. Tidligere har det vært mye morsommere å snu den opp-ned, eller bare riste på den så maten falt av :o) Jeg har forresten lært meg å krabbe ordentlig nå. Jeg har gjort det en god stund nå, men mest når jeg har hatt god tid. Jeg åler meg fortsatt når jeg har det kjempetravelt da, men stort sett fyker jeg rundt på alle fire.

12.04.07
Jeg har vært på påskeferie hos bestemor og bestefar, og der trivdes jeg som vanlig kjempegodt. Jeg hadde ikke truffet dem på kjempelenge, men det tok ikke lang tid før jeg var husvarm på Ramstad igjen nei! Onkel Ståle var der også, og onkel Tore og tante Melanie var innom en tur så jeg fikk hilst på de også. Og så var jeg med på besøk hos Iver og Siril, som jeg har møtt et par ganger tidligere. Siril er ei lekker snelle altså, selv om hun stakk av med den ene leken jeg hadde lånt av henne :o)

Jeg har visst blitt en kløpper på dyrelyder. Når mamma og pappa spør hva sauen sier, så svarer jeg "bæ", når de spør hva kua sider, så svarer jeg "mø" (eller "bø", eller rett og slett "mmm"), og i dag sa jeg jammen meg "mjau" også :o). Jeg har jo et riktig så stort ordforråd nå, for jeg sier også mamma, pappa, ja og nei. Jeg blir så inspirert av Emma, for hun kan så mange ting som jeg ikke kan enda.

31.03.07
Lenge siden sist ja gitt. Og det har skjedd litt av hvert i løpet av mars. Jeg har f.eks. hatt bronkitt, og det var ikke noe gøy i det hele tatt. Jeg fikk også noe som heter falsk krupp den første kvelden jeg var syk, men en tur ut på verandaen sent på kvelden ordnet opp i det i hvert fall. Jeg hoster litt på kvelden og natta fortsatt da, men jeg er en tøff kar så jeg klager ikke! Jeg har lært meg en del nye ting også. Jeg har blitt en kløpper til å går rundt puffen og bordet, så nå får jeg tak i stort sett alt jeg vil ha. Og så klapper og vinker jeg, og tar gjerne en "high five" når det passer seg sånn. Jeg prøver å vise hvor stor jeg er også, men glemmer av og til å vise det med begge hendene. Men det er fordi jeg er så vant til å hilse med bare den ene hånda i været (pappa sier forøvrig at jeg kanskje bør vurdere å hilse på en annen måte, siden jeg kan støte enkelte som levde da det var noe som heter krig i Norge).

Mamma sier at jeg er en liten hissigpropp for tida, men jeg synes nå det er bare rett og rimelig at jeg står på krava. Hun og pappa må jo føye seg etter meg, det er jeg som er sjefen i huset. Og så klager de over at jeg biter og klyper de, men det er jo bare når de ikke oppfører seg ordentlig. Som for eksempel en dag tidligere i uka da pappa somla med frokosten. Da beit jeg han i tåa for å si fra om at sånn kan vi ikke ha det, jeg forventer jo en viss service!

01.03.07
I dag har jeg hatt min første, hele dag hos dagmamma'n min (hun heter Unni forresten). Mamma stod og snufsa litt da hun leverte meg i dag tidlig, men jeg syntes ikke det var så trist da hun dro. Jeg koste meg hele dagen sammen med Unni og Emma, så jeg tror nok det skal gå bra hvis jeg må dit flere ganger. Jeg har forresten fått tann nummer sju, så nå kan jeg spise nesten hva som helst. Men aller best er nå melka fortsatt da, selv om jeg får en annen type melk nå enn tidligere. De kaller den visst lett-melk, men jeg syntes ikke den jeg fikk før var så fryktelig tung heller :o)

25.02.07
Nå har jeg blitt flink til å reise meg altså, jeg reiser meg opp både her og der for tida. Men jeg sliter litt med å komme meg ned igjen da. Eneste løsningen jeg har funnet til nå, er rett og slett å slippe meg og falle som en stokk bakover eller til siden. Mamma og pappa sier at det ikke er så lurt, men de tar som regel i mot meg, så da gjør det jo ingenting!

19.02.07
Gjett om det har vært en begivenhetsrik uke da dere! Først fikk jeg meg ei ny tann, og så ble jeg jammen meg ett år den 15. Da fikk jeg kake og masse gaver, og jeg var i mitt ess. Jeg fikk jo så mye oppmerksomhet av de som var her (onkel Tore, Leif, Gøril, Torkel, Eilif og Monica). På lørdag var jeg hos Vebjørn og feira bursdag sammen med de andre i barselgruppa. Denne gangen var det jeg, Vebjørn og Thea som ble feira. Og da var det flere gaver og muffins. Og i går var det på'n igjen, med enda mer kake og gaver. Da hadde jeg besøk av mormor, morfar, oldemor, onkel Rune, tante Anne Gunn, Even, Eskil, Silja og onkel Ståle. Jeg reiste meg også opp helt på egen hånd for første gang i går. Da ble jeg stolt kan dere tro :o)

11.02.07
i går sa jeg "pappa" for aller første gang, og så var ikke pappa der og hørte på en gang. Jeg har ingen planer om å si det flere ganger, han må kjenne sin besøkelsestid :o) Jeg skal visst snart begynne å være en del hos dame som heter Dagmamma. Jeg var og hilste på henne på torsdag, og der var det ei jente som heter Emma også. Hun er 4 måneder eldre enn meg, og skal visst være der sammen med meg. Hun var jammen meg en morsom jente, så jeg skal nok trives hos hun Dagmamma :o)

06.02.07
Nå har pappa og jeg vært hjemme alene i 2 uker. Pappa har nemlig permisjon, og vi storkoser oss. Det er lek og moro dagen lang :o) Men det er koselig når mamma kommer hjem fra jobb også da! Jeg synes ikke det er så godt med mat for tida, i hvert fall ikke på ettermiddagen og kvelden. Men jeg blir lurt til å spise litt da, for det må man visstnok gjøre hvis man vil bli stor og sterk.

01.02.07
Det er noen som driver og snur meg rundt på natta når jeg prøver å sove. Vet dere hvor drygt det er eller???

18.01.07
Nå har jeg blitt stor gitt! Jeg er 9760 gram og 76 cm :o) I går var jeg i bursdag hjemme hos Markus. Det var bursdagsfest for Markus, Dina, Hanna, Lilly og Martin, som alle nettopp har fylt ett år. Jeg fikk smake pølse, gele og kake, og det var jammen godt! Gleder meg til Thea, Vebjørn og jeg skal ha bursdagsfest i februar!

12.01.07
I dag har jeg vært ute og herja litt i snøen sammen med Hedda. Men det er litt vanskelig å herje når en har på så masse klær da. Og så påståes det at jeg har blitt et aldri så lite matvrak, men alt smaker jo så godt så jeg klarer ikke å slutte og spise. Tidligere var jeg ikke så glad i middag med klumper, og det var litt vanskelig å spise brødskive på egen hånd. Men nå går brødskiva ned på høykant, og mamma og pappa sier at jeg er kjempeflink. Jeg vet jo det da, men det er litt artig å høre det av og til allikevel :o)

07.01.07
Det har vært to begivenhetsrike uker siden sist. Først var det noe som kalles julaften, og det var morsomt kan dere tro! Da jeg kom opp på morgenen, så stod det et tre i stua. Det var masse lys og sånn på det, og under lå det masse pakker til meg. Jeg var bortpå og pirka på den største pakken mange ganger i løpet av dagen, det var jo så spennende! Litt utpå dagen kom mormor, morfar, onkel Rune og oldemor på besøk, og da fikk jeg smake noe som heter kalkun, og etterpå fikk jeg endelig åpne pakkene. Det var egentlig mest spennende med papiret, men jeg fikk mange fine ting altså. Jeg fikk masse klær, gåvogn, gå-brannbil, akebrett, joggesko, fly, helikopter, puslespill, tøygiraff (som pappa sier egentlig er en dinosaur), og masse annet fint. Håper det snart blir jul igjen :o)

Noen dager senere kjørte vi oppover til Ramstad, så vi fikk hilst på bestefar, farmor, onkel Ståle, onkel Tore og tante Melanie også. Jeg koste meg som vanlig i deres selskap, og til og med Anne Katt våga seg nesten helt bort til meg. Da vi kom hjem igjen var det plutselig noe som heter nyttårsaften. Jeg var med mamma og pappa til Leif, og da fikk jeg smake kalkun igjen (eller ihvertfall potet og saus). Og så fikk jeg smake litt karamellpudding, og det var nyyydelig. Og jammen fant mamma og pappa ut at jeg holdt på å få en ny tann også. Det var på tide, for den har plaga meg i lang tid nå. Litt utpå kvelden begynte det plutselig å smelle i ett sett. Men dere må ikke tro at jeg syntes det var skummelt nei, det var faktisk ganske spennende!

De siste dagene har jeg prøvd å komme meg opp i krabbeposisjon, for nå vil jeg høyere opp så jeg når tak i flere ting. Jeg har veldig lyst til å reise meg opp også, men det er litt vanskelig. Men jeg øver meg masse på å gå med gåvogna og gåbilen min da. Og for to dager siden fant jeg på en ny lek, helt av meg selv. Jeg begynte plutselig å krype i full fart, samtidig som jeg knegga og lo og kikka meg bakover for å se om mamma kom etter. Til slutt tok hun hintet og jaget etter meg, så etter det har vi lekt den leken stadig vekk. Pappa synes det er gøy han også.

 

Tilbake til Jonas' Bok

Til toppen