jonas' bok

 

 

Navnet mitt er Jonas, og dette er min dagbok

 

19.04.09
I dag har jeg vært på besøk hos Ayla, og det var artig altså. Vi sprang og hoppa rundt og tøysa masse! Ayla hadde fått seg en ny og fin sykkel, så jeg prøvde den litt. Jeg ymta frampå om at jeg også kanskje burde fått en sånn en, jeg fikk nemlig sykkelhjelm i går. Jeg har jo trehjulssykkel da, og den suser jeg rundt med. Men det er ikke så lett å trå rundt, så jeg holder meg stort sett til å sparke med beina. Men det går fort ned bakkene da :o)

Det har nettopp vært påskeferie, og da var jeg på besøk hos bestefar på Ramstad. Jeg var masse ut på tur de dagene jeg var der. Først var jeg oppe og så på alle vindmøllene, for de synes jeg er veldig fascinerende. Jeg var der sammen med bestefar, mamma, pappa, Trond Isak og Katya. Jeg gikk hele veien opp og nesten hele veien ned, så jeg var litt sliten etterpå. Dagen etter var jeg i Hesthagan (på stranda) og bygde demninger sammen med Iver og Siril. Og så var jeg på tur opp i gapahuken sammen med bestefar, onkel Tore, tante Melanie, mamma og pappa, og da grilla vi pølser. Siste dagen var jeg nedi fjæra og plukka skjell. Så det var en kjempefin påske! Og så har jeg fått meg hyttetomt, og der skal det stå et rødt Emil-hus med snekkerbod (enkelte påstår at det er pappa som har fått tomt, men jeg vil heller si at han har mulighet til å disponere tomt :o)

29.03.09
Utrolig hvor fort tida går når en har det artig gitt! Siden sist har jeg rukket å bli tre år. Dagen ble først forbigått i stillhet, siden jeg hadde influensa på bursdagen min. Men jeg tok det da igjen etterhvert. Da jeg kom tilbake i barnehagen etter at jeg var syk, så ble jeg feira der. Jeg fikk blå krone og bursdagsskute med rosiner, eple og ei lekeklokke til å ha på hånda. Lørdag den 21. hadde jeg stort selskap hjemme. Da var bestefar på besøk, og tillegg kom Ayla + mamman og pappan hennes, onkel Tore og tante Melanie, onkel Rune og tante Anne, Leif, Gøril, Torkel og Eddie. Jeg kosa meg masse med kaker og gele. Jeg fikk mange fine pakker også: Lego, gravemaskin, masse nye tog, skinner og tunnel til togbanen min, bøker, puslespill, Postmann Pat-film, klær, sengesett, biespill... ja, jeg fikk så masse ting at jeg ikke husker alt. Dagen etter var jeg på Levanger og ble feira litt der også. Even hadde bursdag den dagen, så da ble det mer kaker og pakker. Jeg fikk ei svær bro til togbanen min, tegnesaker og klær. Jeg syntes ikke det var noe særlig til stas da hele gjengen begynte å synge bursdagssangen til meg da. Jeg ropte NEI! da jeg skjønte at alle så på meg og sang til meg. Pappa sier at jeg kommer til å bli en sånn som setter inn annonse i avisa: " All oppmerksomhet på dagen frabes bestemt" :o).

Ellers har jeg fått meg en ny bestevenn i barnehagen. Jeg og Kristoffer leker sammen hele tiden nå, og jeg snakker masse om han hjemme. Vi springer rundt i barnehagen og sier "neineinei". Jeg leker en del sammen med de andre ungene også da, men ingen er som Kristoffer!

Mamma og pappa synes forresten at jeg sier mye artig for tiden. En kveld for en stund siden sa jeg til mamma at "pappa ska itj te Lade, han ska på Marienborg og leik med tog" (mamma jobber på Lade, pappa på Marienborg hvor det bestandig er masse tog). Forrige helg var pappa og jeg ute, og da så jeg en katt som jeg hadde lyst til å klappe. Så pappa sa at jeg fikk rope på den da. "ÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!" ropte jeg da (pappa sa jo at jeg skulle rope..). Men da stakk katta av. Da vi kom inn og pappa fortalte det til mamma, så sa jeg "det va itj nå lurt".

22.01.09
Jeg har vært en travel, ung mann i det siste, men nå er jeg endelig tilbake! Siden sist så har jeg flyttet til et hvitt rekkehus i Kroppanmarka, Det er bare noen hundre meter unna barnehagen min, så jeg er kjempefornøyd. Jeg har fått meg nytt rom, og ikke minst dusj med radio og diskolys :o)

Jeg stortrives fortsatt i barnehagen, og har fått meg en bestekompis som heter Aleksander. Han er den første jeg nevner på morran når jeg våkner, og vi leker masse sammen i barnehagen. Jeg leker mye med de andre ungene også, spesielt Preben og Kristoffer.

I løpet av vinteren så ha jeg måkt masse snø, det er det beste jeg vet å gjøre når jeg er ute! Det hender til og med at jeg henter litt snø hos naboene :o) snø, Jeg fikk en kjempefin rattkjelke til jul av bestefar, og jegsyntes det var kjempestas første gangen jeg prøvde den. Og så har jeg fått ski, men etter å ha gått sånn ca 20 meter, så fant jeg ut at det var best å holde seg til snømåkinga. Jeg synes ikke det skal være så mye tull og tøys, man må jo gjøre litt nytte for seg. Så da mamma og pappa prøvde seg på å sparke fotball i stua i går, så sa jeg fra om at det ikke er lov .

Jeg liker å ha orden rundt meg da, jeg setter gjerne ting på rekke og rad (som f.eks. bilene mine). Eller så sorterer jeg klossene mine etter farge og form.

26.09.08
Nå har jeg gått i barnehage i snart to måneder, og det er altså så gøy!! Jeg har fått meg en kjempegod kompis som heter Aleksander. I dag var jeg og han på bytur sammen med Jannicke (en av damene i barnehagen). Vi tok bussen til biblioteket og lånte masse bøker og koste oss. Jeg har fått flere andre venner også, bl.a. Adrian, Mattias, Ida, Stian og Maria. Jeg har lært masse nye ting etter at jeg begynte i barnehagen også. Jeg synger masse sanger, jeg kan for eksempel hele Bæ bæ lille lam, Hjulene på bussen, Alle barna hopper, Mikkel rev og Fader Jakob (jeg synger en kortversjon av Fader Jakob da, "fader jakob, sover du, højejejej ding dang dong" :o). Og så har jeg lært meg å telle til elleve (men jeg hopper som regel over seks da). Jeg teller ordentlig også, ikke bare ramser opp nei, men teller for eksempel på fingrene. Jeg har endelig lært meg å hoppe også, det har jeg øvd lenge på kan dere tro!

18.08.08
Vet dere hva som er skummelt eller? Kyllinger!! Jeg var på Stjørdal'n i går sammen med mamma, pappa, mormor og morfar, og der var det en utstilling med masse dyr og traktorer. De beste dyrene der var hester, og i tillegg så jeg kalver, kyr, griser, sauer, geiter, ponnier og mink Ingen av de var skumle, men da vi kom til kyllingene ble jeg skeptisk ja. Men traktorene var tøffe da! Det var masse svære traktorer der, men de beste var gammel-traktorene. De var jammen tøffe, så jeg måtte prøvesitte en av dem som hadde samme farger og merke som traktoren min.

I dag har jeg vært hos Martin. Markus og Thea var der også, og lillesøstra til Thea som heter Mia. Jeg valgte som vanlig å holde en litt lav profil, så jeg satt stort sett og lekte med traktorene til Martin :o)

13.08.08
Nå har det jammen skjedd mye siden sist altså!! Først var jeg og besøkte onkel Rune og tante Anne i Hafslo. Der koste jeg meg masse. Det var 4 hester der som jeg stadig vekk måtte ut og se på, men de var litt skumle da, så det var best å stå bak en busk og lurkikke på de. Og så var det 2 katter der også + en liten hund som de skulle passe på en stund. Hunden var kjempearti, så jeg lo masse av henne.

Da jeg var ferdig med å være i Hafslo, så dro jeg oppover til bestefar på Ramstad. Jeg var med ut i båten og fiska to ganger. Det var ganske arti, men jeg var bittelitt skeptisk da fiskene sprella som verst. og så var jeg en tur på Rørvik og satt på med Elias. det snakker jeg om ennå, så det var artig altså. Jeg fikk også med meg landskampen mellom Ramstad og Stein. Da åt jeg masse vaffel og ropte "Heia Tææn!!!". Dere kan tro mamma, pappa og de andre ble rare i ansiktet til å begynne med, men etterhvert som flere og flere lo av meg så ropte jeg det høyere og høyere. Og det fortsatte jeg med på banketten på kvelden også. Jeg var ganske bajas til meg å være den kvelden, sier mamma og pappa :o)

Jeg fant forøvrig ut i løpet av ferien at det er en del ting som er "dimmej" (skummel). F.eks. fluer og hybelkaniner :o) Ellers så er fortsatt "Med hjartet på rette-staden"-cd'n til bestefar favoritten min, og som jeg har gjort i hvert fall det siste året, så satte jeg også denne gangen på "Heartbeat" gang på gang. Aaah, for en herlig sang! Men "ode, dujje, te, tå" er ikke så verst den heller da, den må mamma synge tre ganger sammen med meg hver kveld når jeg har lagt meg i senga mi. Til slutt må hun så klart synge natta-sangen også da.

Da jeg kom hjem fra Ramstad var det kjempefint vær, så da var mamma og jeg ved noe som heter Haukvannet og bada et par ganger. Det var kjempegodt, så det tror jeg at jeg skal fortsette med (i motsetning til pappa :o)

Forrige mandag begynte jeg i barnehagen. Den heter Okstadvegen Barnehage, og basen min heter Løvetanna. Jeg har trivdes fra første stund der, og forteller stadig mamma og pappa hvor artig det er der. Jeg har blitt spesielt godt kjent med to gutter som heter Adrian og Mathias. Og så har jeg blitt litt kjent med Preben, Ruben, Stian, Ida, Nathalie og Kristoffer. Jeg har fått meg et eget skap som jeg er veldig stolt av. Der legger jeg Tutu (kosekluten min) på morgenen, og så tar jeg han ut igjen på ettermiddagen når mamma eller pappa henter meg. Tove (en av damene i barnehagen) har sagt at det er best å ha han en trygg plass, sånn at ingen andre stikker av med den, og det er jeg enig i.

29.06.08
I dag har jeg hatt besøk av Vebjørn og Dina og mamma'ene deres. Som den høflige unge mannen jeg er, så lot jeg stort sett Vebjørn og Dina leke i fred med lekene mine mens jeg satt trygt sammen med mamma. Og i tilfelle noen lurer: ja, jeg er en mann! Jeg er i hvert fall ikke noen gutt, slik mamma påstår. Så jeg har sett meg nødt til å korrigere henne når hun har sagt at jeg er en gutt. Makan!

På fredag hadde jeg min aller siste dag hos Unni. I august skal jeg nemlig begynne i barnehagen. Det tror jeg blir spennende. Da pappa sa at jeg sikkert kom til å få mange kompiser i barnehagen svarte jeg i hvert fall "masse Danei". Danei (eller Sander) er han ene gutten jeg har vært sammen med hos Unni, og han er en artig kar som finner på mye rart. På ettermiddagen så var jeg i bursdagsselskap hos Ayla. Hedda og mamma'n og pappa'n var der også, og vi gikk pølse med brød og sjokoladekake. Nam-nam!!

Nå har jeg noe som heter ferie i fem uker. Da skal jeg visst til onkel Rune og Anne i Hafslo, og til bestefar på Ramstad. Det blir nok helt konge!

04.06.08
Jeg har vært en plass som heter Edinburgh. Det ligger i et helt annet land som heter Skottland. For å komme dit måtte jeg fly med to forskjellige fly. Jeg var litt forvirret da jeg fløy dit, ikke så enkelt å vite om jeg var på en buss, et tog eller et fly. Men på tilbaketuren var jeg ikke i tvil da! Jeg fløy dit på torsdag sammen med mamma, pappa og bestefar. En stud etter at vi kom dit, så kom sannelig onkel Ståle også. Vi bodde I en stor leilighet som lå rett i nærheten av en stor gate som het Princes Street.

På fredag tok vi en buss som hadde to etasjer, og taket på halve andreetasjen var borte. Det var litt rart, og det var egentlig litt kaldt siden det regnet og blåste litt. Men jeg tok meg en liten lur i fanget til pappa da. Etterpå var vi på et stort slott. Der hadde de masse traktorer (mamma og pappa sier at det egentlig var kanoner, men de hadde jo 4 hjul, så da velger jeg å tro at det egentlig var traktorer).

På lørdag var det masse sol, så da koste jeg meg med is i den store parken nedenfor slottet. På ettermiddagen dro vi ned til sjøen (Portobello het det visst der), og vi spiste miiddag på en italiensk restaurant der. Jeg fikk tegnesaker, og en mann deer sa at jeg skulle få et litefly hvis jeg tegnet et bilde til han. Det begynte så bra, men så ble jeg litt ivrig så juice-glasset mitt veltet utover tegningen. Men jeg fikk flyet allikevel da, heldigvis :o) På kvelden kom onkel Tore og tante Melanie også, det var stor stas!

På søndag var vi i dyrehagen, men det regnet så mye at nesten alle dyrene gjemte seg inne. Men jeg så sjimpanser, en liten kattepus og en stor kattepus. Den store pusen het visst Panter, og den gikk også og gjemte seg (stor pus-pus stikki av, sa jeg da). Og så var det noen rare fugler som ropte til hverandre fra hvert sitt bur (de hadde visst en nabokrangel), noen "hunder" som spiste masse kjøtt, en isbjørn som sov, pingviner som vagget avgårde på rekke og rad, zebraer, lamaer, kameler, sjøløver og en merkelig skapning som bare stod helt stille.

På mandag trampa jeg, mamma, pappa og bestefar rundt i byen. Det vil si jeg trampa ikke så mye da, jeg satt trygt plassert i vogna mi og observerte folket og byen - spesielt politibiler og busser. Vet dere hvor mange politibiler det finnes i den byen eller? Ikke jeg heller, men det ulte i hvert fall hele tiden (det ble sagt at det var sykebiler og brannbiler også, men jeg tror helst det var "potiboj"). Spesielt bra var det da en bil slo på sirenen rett ved siden av meg da jeg, pappa, bestefar og onkel Tore var på vei ned fra Calton Hill - da snudde jeg meg så fort at jeg nesten stupte ut av vogna. På kvelden spiste vi middag på en kinesisk restaurant, hvor de tydeligvis hadde veldig mye mat de skulle kvitte seg med. Jeg fikk i hvert fall en gigantisk porsjon med omelett og chips, og servitøre lo seg skakk og sa at han trodde jeg kom til å bruke to uker på å spise det opp. Det så i hvert fall ikke ut som det ble mindre mat på fatet selv om jeg spiste en del.

I går fløy vi hjem igjen. Det var veldig "pennende" å fly igjen, men litt skummelt da flyet "bekka" (det gjorde det da det tok av, men det er visst vanlig). Jeg sov i fanget til bestefar mesteparten av flyturen fra Edinburgh til Oslo da, det tar nemlig på å være på ferie. Så det var godt å komme hjem til min egen seng igjen, og ikke minst til alle lekene mine. Jeg fikk riktignok en bie som er en hånddukke og ei bok mens jeg var i Edinburgh da. Bier er spennende saker altså, rart at de ikke hadde bier i dyrehagen...

18.05.08
I går feira jeg nasjonaldagen til Norge. Da hadde jeg på bunad, og så hadde jeg norsk flagg og "vindmølle". Jeg var hos oldemor på Skatval og så barnetoget fra balkongen hennes sammen med mormor og morfar. Det var ikke noe ordentlig tog som gikk på skinner, men masse barn som gikk på lang lang rekke og ropte hurra og viftet med flaggene sine. Etterpå fikk jeg pølse med brød, bolle, is og sjokoladepudding. Nam.nam, skulle ønske det var 17.mai hver dag :o) i går kveld hadde jeg besøk av onkel Tore og tante Melanie (eller Meji som jeg kaller henne nå).

For tre dager siden var jeg på kontroll hos helsesøsteren. Jeg var 93 cm og 13,2 kilo, så jeg begynner å bli stor gutt ja! Men helsesøstra syntes jeg var litt utålmodig, og mamma sa at det var hun helt enig i. Hørt sånt, utålmodig jeg?? Det er det dummeste jeg har hørt! Men jeg synes det er teit når ting ikke går som jeg har tenkt det da, så da er det greit å spørre mamma og pappa om hjelp i stedet for å bruke masse unødig energi på å prøve å finne ut av det selv. Jeg bruker jo så mye energi på å diskutere på en rolig og behersket måte med mamma og pappa for tiden. Men de har jo kommet i trassalderen, så de skjønner ingen verdens ting! Huff, det er ikke alltid enkelt å være to-åring.

13.05.08
Her har dere gutten som babler i vei. Jeg sier masse setninger nå, og prøver så godt jeg kan å få ordene ut i riktig rekkefølge. Men av og til kommer alle ordene hulter til bulter, så da må jeg prøve på nytt. Tror mamma og pappa er stolte av meg, og synes det er greit å få ordentlige svar når de spør om noe :o) Det er ikke alle ordene som er like enkle å si da. Bokstaver f.eks. kaller jeg bottibott, og gravemaskin er damedabim. Men så lenge mamma og pappa skjønner hva jeg mener, så er det jo greit!

Forrige uke var jeg forresten på treff i bleieklubben. Vi var hos Thea, og alle to-åringene og mamma'ene var samlet på en gang. Hanna, mammaen hennes og storebroren Sebastian var nemlig på besøk fra Nederland. Jeg syntes det ble litt vel mange folk å forholde seg til da, så jeg tilbragte mesteparten av tiden i fanget til mamma. Men det var godt med pizza og kake og is da.

Om bare litt over to uker skal jeg visst ut og fly. Og det forteller jeg stadig vekk, og jeg er også veldig klar på hvem andre som skal ut og fly sammen med meg: Nona ty (Nona er meg da så klart), pappa ty, mamma ty, bætteta ty, Toje ty og Tåje ty sier jeg stadig vekk. Men jeg synes det er vanskelig å si navnet til tante Melanie da, så da prøver jeg meg på "Dei ty" i stedet (Dei er Leif) :o)

06.04.08
Denne helga har jeg prioritert lek og moro sammen med noen av damene mine. I går var jeg på Melhus og besøkte Maia. Det var arti, spesielt sklia og lekestua i skogen ved huset hun bodde i. Og så ble jeg litt imponert over at hun smilte på oppfordring da mamma skulle ta bilde av oss, så jeg gikk rundt hele ettermiddagen og sa "hihi Maia". I dag har jeg lekt sammen med Ayla og Hedda. Var på lekeplassen utenfor blokka til Hedda et par timer i formiddag, der var det en kjempemorsom sklie. Så var jeg et par timer og lekte ved skolen og på en annen lekeplass i ettermiddag. Det beste var naturligvis også da en sklie, den ved skolen var kanskje den beste for dagen :o) Og så var det gøy å plaske i store søledammer. Ble litt overraska da jeg gikk på trynet i en diger dam da, men syntes egentlig ikke det gjorde så mye å få ansiktet fullt av vann.

02.04.08
Nå kan dere tro jeg prater mye altså. Jeg lærer meg nye ord hver dag, men det er ikke alltid mamma og pappa skjønner hva jeg mener da. Tror de har litt dårlig hørsel jeg, hvis de ikke skjønner at "Bom" betyr Ole Brum og "tietin" betyr tilhenger, så er det i hvert fall ikke mitt problem :o)

I helga var jeg på besøk hos bestefar på Ramstad. Pappa fikk et kart over Ramstad av bestefar, så nå peker jeg på det og sier "bestefar bor der", "titti der" (titti er Siril da så klart), og så peker jeg på hvor jeg var og aka sammen med bestefar og mamma og pappa på lørdag. Det var forresten kjempegøy å ake på ramstad, og enda bedre ble det da bestefar grilla pølse og henta fram varm kakao fra sekken.

21.03.08
Nå er det påska, og da har jeg og mamma fri noen dager. Pappa må jobbe litt da, men han hadde fri i går og i dag. Så da har vi kost oss masse. I går hadde jeg besøk av tante, onkel og søskenbarn fra Levanger. Jeg fikk pakke av de også, en Postmann Pat-bil og en elefant. Jeg har lekt masse med bilen i dag, det er en liten Postmann Pat og Miss inni bilen, som jeg kan ta ut, og det er kjempegøy! Jeg har vært en plass som heter Ladestien i dag. Der var det masse ender og bølger. Ellers så prater jeg mer og mer for hver dag som går nå. Jeg har så smått begynt å sette sammen mer enn to ord, f.eks. sier jeg "der stor bil" og "pappa stor sko". Det meste som er godt er forøvrig "manana" og det som er litt ekkelt er "moinn" (mørkt, varmt, litt hard mat, glatt osv). Jeg er ellers litt opptatt av at det ikke skal være noe søl rundt meg når jeg spiser. Hvis jeg søler litt melk, så må mamma eller pappa tørke opp med en gang. Og så vil jeg helst ikke ha snø på skoene, men det er litt vanskelig å unngå det når det er så mye snø ute.

Jeg er fortsatt litt sjenert når jeg er blandt mye folk, særlig når jeg er på treff i "bleieklubben". Men jeg synes det er litt arti også da, og spesielt godt liker jedg Martin. Jeg har lært meg å si navnet hans nå, og går rundt og sier det stadig vekk ("Bartin") Eller så har jeg lært meg en del andre navn også ("Tåje" (Ståle), "Dyna" (Dina), "Maie" (Maia), "momo" (mormor), og fra før kunne jeg "Tode" (Tore) og "Nune" (Rune). Når det ringer på døra, så tror jeg alltid det er onkel Tore, så da løper jeg mot døra og roper "Tode, Tode")

24.02.08
Nå har jeg vært 2 år i over en uke, og jeg føler meg som en skikkelig stor gutt. Jeg hadde bursdag den femtende, og det var jammen gøy. Mamma, pappa og jeg tok tog til en plass som het Værnes for å se på fly. Det var artig å ta tog til å begynne med, men etter en stund ble det litt kjedelig. Men jeg koste meg på Værnes da, selv om jeg synes det burde vært flere flyavganger. På ettermiddagen fikk jeg kake og pakker, og rett før jeg skulle legge meg så kom bestefar på besøk. Han var her fortsatt da jeg våkna neste dag, og mormor og morfar kom også litt senere på dagen. På søndag var jeg og mamma og pappa med bestefar opp i et stort tårn og spiste middag. Jeg har vært der flere ganger tidligere da, men det er jo alltid like gøy å få ballong som flyr uten at jeg kaster den i været. Jeg har forresten lært meg å si bestefar ("bætteta")I går var jeg på lekeplassen sammen med Martin, men jeg ville helst ha fortsatt å sitte i vogna mi, så jeg var litt fornærma. Så da nekta jeg å gjøre noe særlig på lekeplassen. På ettermiddagen var jeg i barneselskap hos Hedda. Det var masse unger der, bl.a. Mille, Kaisa og Ayla. Jeg var litt skeptisk til å begynne med, men tødde opp litt etterhvert. Da jeg kom hjem sprang jeg bare rundt og rundt og ropte "bursdag, bursdag". Og i dag har jeg underholdt mamma med å gjenta masse ord som hun har sagt.

03.02.08
I helga har det vært skikkelig kaldt og en del snø, men det var kjempegøy å være ute. Jeg møtte Ayla både i går og i dag, men jeg er egentlig ikke så sosial av meg. Jeg synes det er best å bare gå og gå når jeg er ute. Når jeg er inne, liker jeg aller best å lese bøker. Jeg er veldig opptatt av bokstaver og tall for tida. Jeg synes også at det er vanvittig artig å løpe hånd i hånd med mamma og så løper pappa etter oss og later som han kommer og tar oss. Eller så løper vi etter pappa og roper BØØØ! Da blir pappa redd, og jeg ler meg skakk. Jeg har begynt å prøve å ta på meg genser og sko selv de siste dagene, men det er fryktelig vanskelig da. Bra det finnes noen som kan hjelpe meg litt. I dag så jeg forresten på stup-konkurranse på tv'n. Jeg er egentlig ikke så interessert i å se på tv, men stup DET var morsomt det. Jeg ropte "dætti ned" da stupte fra kanten, og "mere" da de havna i vannet :o)

01.01.08
I dag startet visstnok et nytt år. Mamma og pappa fortalte meg at det smalt og blinket masse i går kveld, men jeg sov gjennom det hele. Og bra er det, for jeg ble litt redd tidligere på kvelden da det blinket rett utenfor her. Da var det godt å sitte trygt mellom mamma og mormor i sofaen ja!

Jeg har vært en uke på Ramstad også, og feira min andre jul. På julaften fikk jeg mange fine gaver. Den største og fineste var nok en kjempestor tråtraktor som jeg fikk av bestefar. Jeg fikk også tre andre traktorer, Duplo dyrehage og bondegård, Brio togbane, teppe til rommet mitt, en bondegård til, trommesett (som mamma og pappa ble kjempeglad for at jeg fikk :o), bøker, klær, og kanskje er det fortsatt noe jeg har glemt... Jeg må nok få meg et større rom i hvert fall! Ja, det glemte jeg. Jeg fikk hårføner også, fra gammelonkel Narve og gammeltante Thove. Men det var visst ikke meningen at jeg skulle få den, det hadde visst vært litt hektisk i Vestfold før jul, så da var hårføneren sendt til meg i stedet for en Lego traktor. Pappa sa at det var synd at hårføneren ikke ble sendt til bestefar i stedet. Jeg skjønte ikke helt hvorfor det var så synd, men alle lo da han sa det, så da lo jeg med jeg også :o)

På femte juledag var jeg på juletrefest på Steine, og da gikk jeg rundt juletreet. Jeg er litt beskjeden av meg, så jeg turte ikke å springe rundt og herje så mye. men etter et par timer så våga jeg meg ut på golvet, hvor jeg stod og smådansa og kikka meg litt rundt. Og så kom nissen. Han var ikke så skummel, jeg lo mest av han. Men det ble litt skummelt da jeg skulle frem og få julepose av han. I posen var det mandarin (eller manana som jeg velger å kalle det), så da ble jeg glad.

 

Arkiv 2006

Arkiv 2007

Jonas' Fotoalbum

Til toppen