edinburgh - myter og historier

 

Burke and Hare

Edinburgh var allerede på slutten av 1700-tallet et sentrum for medisinske studier. For å gjøre det mulig for studenter og doktorer å utføre sine anatomiske studier på en effektiv måte, måtte de ha tilgang til lik..
[Les mer]

Deacon Brodie

Brodie (1741-88) var et høyt respektert medlem av Edinburgh's samfunn. Han var en begavet møbelsnekker og medlem av byrådet, i tillegg til "deacon" i the Incorporation of Wrights and Masons..
[Les mer]

Mary Queen of Scots

Mary Stuart ble født i Linlithgow Palace den 7. desember 1542, som datter av James V of Scotland og Mary of Guise. Seks dager etter døde hennes far, og hun ble dronning av Skottland..
[Les mer]

The Phantom Piper

Edinburgh Castle har gjennomgått mange endringer og utvidelser siden første gang det ble tatt i bruk som festning. Den eldste bygningen som fortsatt eksisterer, er St Margaret's Chapel, bygd på 1100-tallet..
[Les mer]

Maggie Dickson

Også kjent som Half-hangit Maggie. Hun var en fisker-kone fra Musselburgh, og hennes ektemann hadde jobbet i Newcastle i et år da hun fant ut hun var gravid. For å skjule skammen det medførte..
[Les mer]

Mary King's Close

En "close" er en trang, liten gate; et slags smug. På 1600-tallet fantes det et par hundre slike smug i Edinburgh. Mary King's Close er fortsatt intakt fordi man bygde over den i 1750. Området rundt Mary King's Close..
[Les mer]

Greyfriar's Bobby

John Gray (også kjent som "Jock"), var en politimann i Edinburgh på 1850-tallet. Hans ledsager og politihund, var en Skye-terrier kalt Bobby. Forholderet mellom de to ble kortvarig, da Gray døde av tuberkolose..
[Les mer]

 

Hva man bør få med seg i Edinburgh

Tilbake